Wie zijn wij ?
-----------------------

De euromediArts organisatie

Het is een non-profitorganisatie en de inkomsten van sponsoren en publiciteit wordt integraal besteed aan de opbouw van de websites. Dat enkele wereldbefaamde firma's ons publicitair steunen is uitlsuitend te danken aan het grote aantal bezoeken aan onze sites.

De jonge en de oude garde

Niemand verdient ook maar een cent voor zijn medewerking. De jongere medewerkers, die voornamelijk instaan voor de design en grafiek, noemen zichzelf "de jonge garde". Deze medewerkers werken excklusief samen via via internet, eigen servers en cloud computing. Ze houden zich strikt aan die werkwijze. Na enkele vergaderingen en persoonlijke ontmoetingen in de beginperiode van de groep ontstonden al vlug liefdes- en andere perikelen. Vandaar.
De wijze oudere medewerkers kregen algauw de naam "de oude garde". Deze tot de jaren van verstand gekomen medewerkers komen wel regelmatig samen met een natje en een droogje. Bijvoorbeeld als Marc De Vlieger even komt overgevlogen uit de States.
Uniek aan alle euromediArts websites is dat zij voor een zeer groot deel samengesteld worden door de bezoekers van de websites. Marianne had (en heeft in haar huidige Zuid-Afrikaanse werkkring) de uitzonderlijke gave om mensen enthousiast te maken. Bezoekers uit België en Nederland, maar ook website bezoekers wereldwijd, gingen op haar verzoek in en stuurden honderden foto's, artikels, teksten met anekdotes, enz.  naar de redacties. Maar deze publiceren niet om het even wat. Elke redacteur is verantwoordelijk voor bepaalde webpagina's of webrubrieken. Alle tekstinzendingen worden gecheckt en dubbel gecheckt. Bij scans van gepubliceerde artikelen uit de pers ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk bij originele auteurs. Van andere websites, laat staan van social sites, wordt zelden of nooit iets overgenomen.

Ontstaan

Als proefwerk tijdens haar studies kreeg Marianne Dupont de opdracht een website op het net te plaatsen. Het was niet gemakkelijk om een origineel onderwerp te vinden waarvoor de nodige afbeeldingen, persuitreksels, verhalen en foto's bestonden Maar het was haar ma, een enthousiaste Norbert fan, die op het idee "iets over Norbert" te maken. Ze had vele fotoalbums, persuitreksels en verhalen over Norbert, zijn Hey Meisjes, Hey Center, radiocarrière en noem maar op. Ze volgde Norbert al haar hele leven. Genoeg stof voor de website van haar dochter. Maar die moest van haar ma wel eerst netjes aan Norbert persoonlijk de toelating gaan vragen. Hij vond het het allemaal prima zolang hij zelf maar niet hoefde mee te werken, want hij was druk bezig, achter de schermen van de showbizz, met componeren, producen, radio- en video-productie en programmeren van programma's en websites.

euromediArts Norbert Web

Toen Marianne startte met het euromediArts Show Web (nu : Showbizzweb) namen twee jonge enthousiaste Vlaamse medewerkers van euromediArts het "Norbert Web" van haar over. IT-ers die goed overweg konden met webdesign : Joris Verhaeghe en Jan Dooms. Naast het "Norbert Web" startten ze, op vraag van bezoekers en om alle inzendingen ordelijk te kunnen verwerken, ook met "Norbert Show Web" en het "Norbert Hey Center Web".

euromediArts Showbizzweb

Voor deze website kreeg Marianne algauw de steun van studievriend Tom Landuyt, die meteen ook de webmaster werd van euromediArts. In Nederland overtuigde Dennis (Garcia, digitaal graficus, webdesigner en ondermeer de man verantwoordelijk voor het "Fifties Web") jaren later ook streekgenote Carolien van der Weerd, en recent nog ook Co de Jong. Het onderwerp van het euromediArts Showbizzweb was en is nog altijd de periode 1945-1980 (later tot 1990) van, vooral de Vlaamse en Nederlandse showbizz. Websites over hedendaagse showvedetten waren er toen en zijn er nu al meer dan voldoende te vinden op het internet.
De eerste volwassen medewerker was niet zo maar iemand : Marc De Vlieger, geboren in Aalter (België) maar verhuisd naar Florida (USA) waar hij stichter en PRESIDENT was (en is) van de Belgian Club, die nauwe contacten onderhoudt met de Nederlandse “assosiation”. Marc was in zijn jonge jaren gevierd zanger-gitarist van het succesvolle familieorkest "The Nordas". Hij was niet alleen bevriend met streekgenoot Eddy Wally, maar ook met Will Tura en ongelooflijk vele topvedetten uit de USA. Hij haalde ook heel wat Vlaamse en Nederlandse artiesten naar de USA voor optredens.
euromediArts Showbizzweb werd helemaal volwassen met de komst van Jean Brits en Eddy Van Mouffaert. Jean was hoofdredakteur van diverse muziekbladen en een van de eerste DJ's van Vlaanderen, hij maakte zich op korte tijd onvervangbaar. Van Eddy (Eddy (Govert / Le grand Julot) verscheen in 2013 een boek waarin hij anekdiotes vertelt over maar liefst 77 Vlaamse vedetten waarmee hij gewerkt heeft. Hij is een fenomeen in de Vlaamse showbizz. Als "Le Grand Julot" trad hij met zijn accordeon op tot in Nederland en Frankrijk. Voor zijn uitzonderlijke carrière verwijzen we naar de webpagina's op het "Showbizzweb" die aan hem gewijd zijn.
Toc even vermelden dat voor de grafiek van het "Show Web" Marianne jarenlang kon rekenen op Jos Verlinde.

euromediArts Radio Web en Radio Mi Amigo Web

Uit Nederland kwam steun van Martijn van de Velde. Een hevige fan van de zeezenders in het algemeen en Radio Mi Amigo in het bijzonder. Martijn startte met een "Radio Web" en, hoe kan het anders, met vooral aandacht voor Radio Mi Amigo. Hij kreeg vanuit België de hulp van Herman Content. Dat zij beroep konden doen op Norbert, de populairste DJ in de glorierijke startperiode van de zender, en van Will van der Steen spilfiguur bij het ontsaan van Mi Amigo en het Hey Center, was leuk meegenomen. De vader van Martijn was, zoals wel meer Zeeuws Vlamingen, een regelmatige bezoeker geweest van het Norbert Hey Center.

euromediArts jaren50web / Fifties Web

Nog uit Nederland kwam hulp van de broertjes Piet en Gerard Deckers, en ook van Dennis Garcia (toen nog IT-student en begenadigd graficus en nu aan de slag werk in reclamebureau in A'dam). Hij zou ter gelegenheid van de 50.000ste bezoeker in het jaar 2005 met het Fifties Web (Jaren50web) starten. Hij kreeg de hulp van zijn vader en Norbert die zorgden voor de teksten. In 2010 kregen alle euromediArts websites maandelijks bijna 5 maal zoveel bezoeken (toaal in 2010 : 2.920.924)...

euromediArts Service Web

Annie Vercruysse verzorgde de administratie, een job die later overgenomen werd door Christine Hoornaert. Beiden zijn het nu, net als Joris verhaeghe, "Brugelingen buiten Brugge" geworden.

euromediArts Film- en TV Web en euroTube

Roger Vanneste, specialist van digitale video en vriend van Tom, kwam de ploeg versterken en zou later beginnen met het bescheiden "TV-Web" en "FilmWeb", maar vooral met "euroTube", de video website van euromeidArts. Door de evolutie van HTML5 zal in de toekomst video, niet meer geconcentreerd worden of één website, maar nadrukkelijk te bekijken zijn op vele pagina's.

Dank aan de bezoekers...

...de vele honderden "stille" medewerkers voor hun honderduizenden bezoeken die zij aan onze websites brachten, en vooral voor de sympathieke medewerking.

Toch nog even vermelden...

De naam euromediArts komt van mediArt. Onder deze laatste naam werkte Norbert mee aan tal van audio- en video-producties en aan "Camera Team" van Fredrik Thomas. De "euro" in onze naam is feitelijk voorbijgestreefd want onze medewerkers zijn over vele continenten verspreid. Van Zuid Afrika en de USA tot België en Nederland. Tot voor kort verbleef Marianne zelfs in Brazilië.

Meewerken ?

Graag, hoor. Klik bovenaan rechts in de hoofding deze pagina op de link naar het contact formulier. Maar lees toch eerst even in de tekst hierboven hoe en onder welke voorwaarden wij kunnen samenwerken.

Vermeld wel even waar je belangstelling naar toe gaat : webdesign of web grafiek, showbizz in Vlaanderen en Nederland (1945/1990)), radio-, film-, tv- en video, de jaren 50, Norbert Web of het Norbert Hey Center Web.

uit de oude doos

  • Ere aan wie ere toekomt : de wijze "oude garde" : Eddy, Marc (toen voor enkele weken terug in België), Norbert en Jean.
  • De "pioniers" van euromediArts steken voor de tweede maal de koppen bij elkaar. Vanaf dan af gebeurden alle contacten exclusief via het net.
  • Leentje onafscheidelijk van Jean en de "moeder" van euromediArts. Hier samen met Marc De Vlieger. Bij Jean en Leen kunnen jongere medewerkers terecht met problemen ook als die weinig of nets met IT te maken hebben.
  • Tom en Marianne op de tweede euromediArts skivakantie. Dergelijke uitstapjes werden later niet meer herhaald.
  • Carolien uit het Nederlandse Noord-Brabant op schoolreis in Brugge. Begon mee te werken aan euromediArts op vraag van Dennis. Ze is nu wetenschappelijk onderzoekster aan de universiteit van Pretaria (ZA).
  • De toekomst van euromediArts is verzekerd met de geboorte van een Vlaams-Nederlandse nakomeling van Christy en Dennis.

Medewerkers

Medewerkers

TWITTER

Blijf op de hoogte

Nieuws over de euromediArts websites krijg door in te schrijven op onze neiuwsbrief maar ook...

Met de euromediArts nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle updates van onze websites !