Vlaamse artiesten uit de jaren '70

Liz Larssen : een artieste die zowat van alle markten thuis is !

Toen wij haar leerden kennen stond ze echt nog aan het prille begin van haar loopbaan. We waren toen beiden lid van de beheerraad van het Fonds voor Individuele Hulp aan Gehandicapten , kortweg F.I.H.G. vzw genoemd. Liz zong toen al in diverse lokale groepen, maar moest van haar ouders eerst haar studies vervolledigen.

In samenwerking met musicus Paul Vermeulen bracht ze in september 2003 haar eerste CD op de markt met een verzameling van jazzy evergreens en als titel: "Mad about music". Heden ten dage is Liz gestopt met optreden en wijdt ze zich volop aan haar familie en kleinkinderen als "coole" grandma, een rol die ze perfect vervult.

Om in haar levensonderhoud te voorzien had Liz een eigen restaurant geopend, maar muziek combineren met een eigen horeca zaak is onbegonnen werk. Toch bleef Liz het proberen en op muzikaal vlak verraste ze iedereen in 1984 met het winnen van de "Personality - prijs" op het Baccarafestival te Middelkerke, waar ze met de Oostvlaamse ploeg derde eindigde. Ook haar eerste plaatopnamen dateren uit 1984 met o.m. de singles : "Amor" en "Romeo" en ook "Blue bayou".

Het eerste opmerkelijke feit in haar zangcarrière kwam in 1973 toen ze meezong in de finale van het Festival van het Scheldelied. Uiteindelijk koos Liz in 1987 volop voor de muziek en ging ze samenwerken met John Terra als componist en producer. Enkele singles die uit deze samenwerking voortvloeiden waren : "Sterren aan de hemel"en "Neonlichten".

Maar Liz bleek méér een straffe podiumdame te zijn dan zomaar een hitzangeres. Ook als presentatrice wist ze zich succesvol te profileren. Ze presenteerde op een honderdtal vrije radio's het programma "Studio Live" dat 's zondags opgenomen werd op de Mechelse volksmarkt, samen met presentator Marco Reynders. Ondertussen bouwde Liz een reuzegroot repertoire op in alle soorten muziekstijlen van soul over chanson, folk, disco, easy-listening en jazz.

In samenwerking met musicus Paul Vermeulen bracht ze in september 2003 haar eerste CD op de markt met een verzameling van jazzy evergreens en als titel: "Mad about music". Heden ten dage is Liz gestopt met optreden en wijdt ze zich volop aan haar familie en kleinkinderen als "coole" grandma, een rol die ze perfect vervult.

Wie is de auteur ?

Over Jean Brits / 

Hoofdredacteur Showbizzweb

Muzikale duizendpoot uit Antwerpen (Wilrijk). Begon in de showbizz als DJ duo "Johnny en Charly Law". Hij presenteerde evenementen zoals "De Gouden Micro". Hij begon een eigen blad uit te geven : “Draaischijf 105”. In 1982 was Jean ook bij de redatie een nieuw Vlaams muziektijdschrift “Tof”.

In 1986 trok Johnny zich terug in de anonimiteit. Tot 2011 toen het "euromediArts Show Web" hem terug opviste en opnam in de redactie, waar hij nu een belangrijke medewerker is.

Veel meer over Jean Brits en DJ Johnny is te vinden op de : ShowbizzWeb pagina's of DJ's en Disco

1 Commentaar

  1. carolien van der weerd 7 october 25 2013 omat 21.10 uur -  Antwoorden / Bewerken

    Di is geschreven door een vakman. Jean Brits bewijst hier andermaal dat hij erg vertrouwd is met de Vlaamse showbizz en Vlaamse vedetten.

1 2

Commentaar op dit artikel

Je e-mailadres wordt uitsluitend voor deze blog gebruikt. Vul de verplichte vakjes in.*

Jeugdfoto van Lizz Larssen

Medewerkers

Medewerkers

TWITTER

Blijf op de hoogte

Nieuws over de euromediArts websites krijg door in te schrijven op onze neiuwsbrief maar ook...

Met de euromediArts nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle updates van onze websites !