Surf terug naar de  : VORIGE WEBPAGINA

.

Redaktie

Ontstaan en geschiedenis van euromediArts

Hierboven de verkleinde weergave van de eerste indexpagina van euromediarts

Als proefwerk tijdens mijn studies startte ik met het "Norbert Web". Mijn ma was een enthousiaste Norbert fan en had vele fotoalbums met foto's over Norbert, zijn Hey Meisjes, Hey Center, radiocarrière en noem maar op. Ze volgde Norbert al haar hele leven. Genoeg stof voor de website van haar dochter.
Toen ik met het euromediArts Show Web startte kreeg ik al vlug de steun van studiegenoot Tom Landuyt. Twee Norbert fans en voormalige bezoekers van Norberts Hey Center, Joris Verhaeghe en Jan Dooms, namen het "Norbert Web" van mij over.

Uniek aan alle euromediArts websites is dat zij voor een zeer groot deel samengesteld worden door de bezoekers van de websites. Ik slaagde er in om enthousiast te maken. Bezoekers uit België en Nederland, maar ook website bezoekers wereldwijd, gingen op mijn verzoek in en stuurden honderden foto's, artikels, teksten met anekdotes, enz. naar de redactie.

Het onderwerp van het euromediArts Show Web was en is nog altijd de periode 1945-1980 (later 1990) van, vooral de Vlaamse en Nederlandse showbizz. Websites over hedendaagse showvedetten waren er toen al meer dan voldoende te vinden op het internet.
Uit Nederland kwam steun van Martijn van de Velde. Een hevige fan van de zeezenders in het algemeen en Radio Mi Amigo in het bijzonder. De vader van Martijn was, zoals veel Zeeuws Vlamingen een regelmatige bezoeker geweest van het Norbert Hey Center. Nog uit Nederland kwam hulp van de broertjes Piet en Gerard Deckers, en ook van IT-student en begenadigd graficus Dennis Garcia. Hij zou ter gelegenheid van de 50.000ste bezoeker met het Fifties Web (Jaren50web) starten, met hulp van zijn vader en Norbert die zorgden voor de teksten. Dennis overtuigde jaren later ook streekgenote Carolien van der Weerd om mee te werken, en recent nog ook Co de Jong.

Annie Vercruysse verzorgde de administratie, een job die later overgenomen werd door Christine Hoornaert. Roger Vanneste, specialist van digitale video en vriend van Tom, kwam de ploeg versterken en zou later beginnen met "euroTube", de video website van euromeidArts. Martijn startte met een "Radio Web" en, hoe kan het anders, met vooral aandacht voor Radio Mi Amigo. Hij kreeg vanuit België de hulp van Herman Content. Dat zij beroep konden doen op Norbert, de populairste DJ in de glorierijke startperiode van de zender, was leuk meegenomen.
Voor de grafiek van het "Show Web" kon ik jaren lang rekenen op Jos Verlinde. En toen kwam...

...de eerste volwassen aanwinst. En niet zo maar iemand : Marc De Vlieger. Geboren in Aalter (België) maar verhuisd naar Florida (USA) waar hij stichter en Voorzitter was (en is) van de Belgian Club, die nauwe contacten onderhoudt met de Nederlandse “Assosiation”. Marc was in zijn jonge jaren gevierd zanger-gitarist van het succesvolle familieorkest "The Nordas". Hij was niet alleen bevriend met streekgenoot Eddy Wally, maar ook met Will Tura en ongelooflijk vele topvedetten uit de USA. Hij haalde ook heel wat Vlaamse en Nederlandse artiesten naar de USA voor optredens.

euromediArts werd helemaal volwassen met de komst van Jean Brits en Eddy Van Mouffaert. Jean was hoofdredakteur van diverse muziekbladen en een van de eerste DJ's van Vlaanderen. Eddy is een fenomeen in de Vlaamse showbizz. Als "Le Grand Julot" trad hij met zijn accordeon op tot in Nederland en Franrijk. Voor zijn uitzonderlijke carrière verwijzen we naar de webpagina's op het "Show Web" die aan hem gewijd zijn.

Dank aan de bezoekers voor hun honderduizenden bezoeken die zij in die 10 jaar aan onze sites brachten, en vooral voor de sympathieke medewerking. Wij vormen samen een internet vereniging zonder winstbejag en we zijn dankbaar dat de kosten gedekt worden door gulle sponsors en enkele wereldfirma's die, van het grote aantal bezoeken aan onze sites gebruik maken om ons te steunen met publiciteit

Wie is de auteur / 

Over Marianne Dupint / 

Stichtte euromediArts in 2003

Marianne is het levende bewijs dat West-Vlamingen, net als Hollanders, geboren zakenlui zijn. Of "commercanten" in het West-Vlaams. Als piepjonge studente kreeg ze in 2003 de opdracht om als proefwerk een website online te plaatsen. Wat in die tijd nog niet zo eencougi was. Ze koos "Norbert" als onderwerp omdat moeder Dupont een grote fan van hem is en over honderden foto's en teksten van hem beschikt. Op de website vroeg ze de medewerking van bezoekers en tot haar verbazing kwam hier reactie op, niet alleen uit Vlaanderen, maar ook uit Nederland, de USA, enz. Norbert was buiten Vlaanderen vooral gekend als erg populaire Radio Mi Amigo DJ.
De nieuwe medewerkers zorgden algauw voor nieuwe subwebs en... het euromediArts Show Web. Marianne vond eerst een job bij een Amrikaans internationaal bedrijf en kreeg opdrachten in zowat alle contineten om zich uiteindelijk blijvend te vestigen in het land waar ze de liefde tegenkwam en een riante werkkring vond. Marianne volgt nu nog van op afstand haar geesteskind.

1 Commentaar

  1. carolien van der weerd 8 october 25 2013 omat 21.10 uur -  Antwoorden / Bewerken

    Ik ben piep in het euromediArts team maar de grootste fan en ik hoop ook een heel goede vriendin van Marianne. Door Dennis Garcia ben ik bij euromediArts beland, en met sde sympathieke lui van onze "oude garde" zoals Jean, Eddy en Marc is het keileuk werken. Om onze steun en toeverlaat niet te vergeten : Norbert.

1 2

Commentaar op dit artikel

Je e-mailadres wordt uitsluitend voor deze blog gebruikt. Vul de verplichte vakjes in.*

 
 

Medewerkers

Medewerkers

TWITTER

Blijf op de hoogte

Nieuws over de euromediArts websites krijg door in te schrijven op onze neiuwsbrief maar ook...

Met de euromediArts nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle updates van onze websites !